8 oktober 2015

Vijf boekreleases in oktober

8 oktober 2015
Elke maand komen er weer leuke boeken uit, maar ik heb het idee dat oktober echt 'mijn' maand is qua boekreleases. Er komen echt heel veel leuke boeken uit, maar ik weet nu al dat het mij niet gaat lukken om ze allemaal te lezen. Dat zou mijn bankrekening ook niet zo leuk vinden! Vandaar dat ik een selectie van vijf boeken heb gemaakt en die deel ik vandaag met jullie.Suzanne Young - De remedie | Karakter | Young Adult
"Quinn wordt, aangeraden door rouwverwerkers, ingehuurd door families om voor een korte periode de rol van een overleden naaste die tussen de vijftien en twintig jaar oud was, aan te nemen. Ze is uiteraard geen exacte kopie, maar als ze hun kleding gaat dragen, haar kapsel aanpast en foto’s en video’s bestudeert kan ze zich binnen de kortste keren als hen gedragen, als hen ruiken… Maar om haar taak zo goed mogelijk te vervullen, moet ze haar gevoelens uitschakelen en proberen niet gehecht raken. Op haar zeventiende is Quinn een kei in het transformeren in een ander persoon, zo goed dat ze haar eigen verleden en dat van degenen die ze personifieert door elkaar haalt. Wanneer ze haar langste opdracht krijgt, als Catalina Barnes, begint ze een band op te bouwen met het vriendje van het overleden meisje. En dat is nog maar het begin van de complicaties, zeker wanneer Quinn de waarheid achter Catalina’s dood ontdekt. En de epidemie die het zou kunnen veroorzaken."

Gillian King - Alles of niets! | Omniboek | Chicklit
"Nikki's jeugdliefde Koen heeft haar verlaten. Zij kan zich daar niet bij neerleggen en zet alles op alles om hem terug te krijgen, tot ze erachter komt dat ze al maanden dagelijks in de trein zit met een aantrekkelijke man die perfect bij haar past.
Die man is Thijs. Zijn vriendin Roos heeft onlangs haar affaire met een collega aan hem opgebiecht. Ze hebben besloten samen verder te gaan, maar Thijs heeft het er moeilijk mee. Dus wanneer hij aan de praat raakt met het meisje in de trein, vertelt hij haar dat hij single is. Zo voelt hij het namelijk ook.
Roos doet haar best om na haar misstap haar relatie met Thijs te redden. Als ze via via hoort dat hij is gesignaleerd met een andere vrouw, wil en kan ze dat niet geloven. Het zal toch niet waar zijn dat ze háár Thijs verliest aan een ander?"

 Sabaa Tahir - Vuur en As #1 | Luitingh-Sijthoff | Young Adult
"Vuur en As vertelt het verhaal van Laia en Elias, geboren in aparte werelden – zij een slaaf en hij een soldaat – die voorbestemd zijn om samen het wrede Imperium te bestrijden, in een wereld die doet denken aan het oude Rome. Laia weet als spion de militaire academie van de Maskers binnen te dringen. Daar ontmoet ze Elias, die eigenlijk haar vijand is…"


Chantal van Gastel - Winter in New York | The House of Books | Chicklit
"In 'Winter in New York' verwacht Lois haar relatieproblemen te kunnen ontvluchten in de meest geweldige stad ter wereld. Maar een sneeuwstorm verstoort haar plannen. In 'Een kerstbelofte' staat Janna er na het verlies van haar grote liefde helemaal alleen voor op kerstavond. Of toch niet? Tess wordt gestrikt als kandidate in de succesvolle tv-show Love Shack waarin verre liefdes met elkaar herenigd worden. En in 'Stop!' brengt de kerstgedachte Mia op heel andere ideeën voor haar toekomst."


 James Dashner - Geestesoog | Uitgeverij Q | Young Adult
"Voor Michael en zijn medegamers kan VirtNet je stoutste dromen doen uitkomen. Hoe beter je kunt hacken, hoe leuker het wordt. Of het nou wel of niet legaal is… Dat maakt niet zoveel uit. Sommige regels blijken er echter niet voor niks te zijn: een gamer blijkt mensen in VirtNet gegijzeld te houden, met afgrijselijke gevolgen. De overheid vraagt Michael de losgeslagen gamer op te sporen. Dat blijkt levensgevaarlijk. De grens tussen spel en echt zou weleens voorgoed kunnen verdwijnen…"

Deze vijf boeken springen er voor mij echt uit (vergeleken met álle boeken die in oktober uitkomen). Ik kijk vooral uit naar De remedie, het derde deel uit de Programma-serie. Ook ben ik heel erg benieuwd naar het nieuwste boek van James Dashner, Geestesoog. Ik weet nog niet of ik deze boeken in oktober uit ga lezen, maar ze staan in ieder geval hoog op mijn wishlist.

Q: Welke boeken wil jij graag lezen in oktober?

Geen opmerkingen :

Een reactie posten

Light & Stripes + BLOG DESIGN BY Labinastudio