1 november 2015

Vijf boekreleases in november

1 november 2015
Naar mijn mening kwamen er in oktober heel veel leuke boeken uit, maar in november kunnen wij boekenliefhebbers ook weer een aantal pareltjes verwachten. Elke maand kies ik er een aantal uit die ik sowieso wil lezen. Vandaag laat ik mijn selectie voor november aan jullie zien!Ava Dellaira - Liefdesbrieven aan de sterren | Luitingh-Sijthoff | Young Adult
"Het begint allemaal met een opdracht voor Engels: schrijf een brief aan een overleden persoon.
Laurel kiest voor Kurt Cobain, omdat haar zus May gek was op zijn muziek. Net als May stierf hij jong. Na die eerste brief schrijft Laurel er nog veel meer aan dode sterren. Ze vertelt over haar leven op school, haar eerste verliefdheid en het verdriet om de dood van haar zus. Maar hoe kun je rouwen om iemand die je nog niet hebt vergeven voor wat zij heeft gedaan?"

 Sophie Jackson - Stuk van jou | Zomer & Keuning | Roman
"Kat Lane was negen jaar oud toen haar vader voor haar ogen werd vermoord. Nu, vijftien jaar later, komt ze haar belofte aan hem na om iets voor de maatschappij te betekenen. Dat doet ze door les te geven aan gedetineerden in een New Yorkse gevangenis. Op deze manier hoopt ze ook eindelijk haar angst voor criminelen te overwinnen.
Wesley Carter is een van haar leerlingen. Hij is gevaarlijk, grappig en geheimzinnig. Kat raakt geïntrigeerd. Ze wil weten wie de échte Carter is, voorbij zijn intimiderende voorkomen. Hoe verder ze gaan, hoe moeilijker het wordt om hun verboden gevoelens voor elkaar te negeren."

 Jaye Wells - Grijze magie | De Fontein | Urban
"In een maatschappij waarin magie even verslavend is als drugs, probeert de 28-jarige Kate Prospero makers en verspreiders van illegale 'grijze' magie achter de tralies te krijgen. Zelf kent ze die wereld maar al te goed: ze groeide op als het nichtje van een van de kartelbazen.
Een nieuwe variant van grijze magie die tot moorden aanzet, betekent voor Kate de carrièrestap waar ze lang op heeft gewacht, maar als haar ex-vriend een van de verdachten blijkt te zijn zal ze haar relatie met hem en met grijze magie opnieuw moeten definiëren."

 Katie Dale - Het leven van de ander | Karakter | Roman
"Als Trudie Kenning na een lang ziekbed sterft aan de erfelijke en nog altijd dodelijke ziekte van Huntington stort het leven van haar achttienjarige dochter Rosie in. Ze verliest niet alleen haar moeder, maar blijft ook achter met kwellende vragen: heeft zij het gen dat de ziekte veroorzaakt ook? Zal haar leven net zo eindigen als dat van haar moeder? Als ze besluit haar DNA te laten testen zodat ze weet waar ze aan toe is, doet Sarah, de beste vriendin van haar moeder en tevens de verloskundige die Rosie achttien jaar eerder geboren heeft zien worden, een bekentenis. Trudie zou niet Rosies echte moeder zijn geweest...Hoe is dit mogelijk? Rouwt ze om een moeder die niet de hare is? Maar als Trudie niet haar moeder was, wie was dat dan wel?"

 Zoe Sugg - Girl online on tour | Van Goor | Chicklit
"Dit najaar verschijnt het tweede boek van online celebrity Zoe Sugg. AKA Zoella. Haar eerste boek Girl Online (januari 2015) is wereldwijd een groot succes. Zoe beschrijft in haar boeken het leven van een blogster die blogt over jongens, schooldrama's, vriendinnen, familie en de minder leuke momenten in haar leven. Het is niet autobiografisch, maar Zoe weet natuurlijk als geen ander waar ze het over heeft."

Wat een geweldige boeken komen er uit in november. Helaas was er van Girl Online #2 geen samenvatting te vinden op de website van de uitgeverij, maar dat weerhoudt mij er niet van om het boek hoog op mijn wishlist neer te zetten. Het eerste boek vond ik namelijk geweldig.
Grijze Magie is een boek in het Urban genre, iets waar ik nog niets van gelezen heb. Grijze Magie lijkt me het perfecte boek om dit genre mee te ontdekken. Liefdesbrieven aan de sterren staat al een hele tijd op mijn wishlist en wil ik dus sowieso lezen. November belooft weer een goede leesmaand te worden!

Q: Naar welke boeken kijk jij uit?

Geen opmerkingen :

Een reactie posten

Light & Stripes + BLOG DESIGN BY Labinastudio