8 december 2015

Suzanne Vermeer - Sneeuwengelen

8 december 2015

Waar gaat het boek over?
Ze waren met z’n zessen en kenden elkaar uit het Leidse studentenleven. Een hechte club meiden die lief en leed met elkaar deelden, en die elk jaar samen op wintersportvakantie gingen. ‘De sneeuwengelen’ noemden ze zichzelf. Succesvol in hun werk, niet altijd even succesvol in de liefde, en de wereld leek aan hun voeten te liggen. Totdat een van hen kwam te overlijden...
De dood van Daphne komt keihard aan in de groep, maar tegelijkertijd maakt het de band tussen de vrouwen nog sterker. Ze sluiten een pact en beloven elkaar dat ze altijd voor elkaar zullen zorgen, zoals ze ook voor hun vriendin hadden gezorgd toen zij ziek werd. Dan slaat het noodlot toe. Een ongeluk, niemand weet precies hoe het heeft kunnen gebeuren. Maar bepaalde zaken kloppen niet. Was er misschien opzet in het spel? Maar waarom? En wie zou er dan achter zitten? Langzaam maar zeker komen er barstjes in wat de perfecte vriendinnengroep leek te zijn.

Wat vond ik van Sneeuwengelen?
Met de boeken van Suzanne Vermeer heb ik een wankelende relatie: sommige exemplaren vind ik het einde en andere exemplaren zijn het net niet. Toch blijf ik de boeken van deze schrijfster lezen. Naar Sneeuwengelen was ik erg benieuwd: het leek me een heerlijk, winters boek. En dat was het gelukkig ook.

Ik vloog door het boek heen. De schrijfstijl bevat weinig poespas: het heeft geen eindeloze details en je hoeft je als lezer niet door het boek heen te graven. Toch zorgt dat er voor dat de spanning wat vlak bleef. Ik had in het begin twee daders in mijn hoofd, maar doordat het spanningslevel naar mijn mening wat hoger kon zijn, was het op het eind wat voorspelbaar. Dat is niet erg, want ik vond het alsnog een vermakelijk boek.

Of het een literair hoogstandje is? Nee. Maar daar ben ik ook helemaal niet naar op zoek. Het was een vermakelijk boek, de spanning had wat meer aanwezig moeten zijn, maar door de schrijfstijl vloog ik toch door het boek heen. Gelukkig behoort Sneeuwengelen naar mijn mening bij het rijtje 'deze is het waard', in de categorie Suzanne Vermeer.

7

Suzanne Vermeer - Sneeuwengelen
A.W. Bruna | november 2015
€15,00 | Koop Sneeuwengelen hier.

Geen opmerkingen :

Een reactie posten

Light & Stripes + BLOG DESIGN BY Labinastudio